Achtergrond en drijfveren

Nadat ik als puber op een kostschool geen aansluiting kon vinden met andere jongens en niet weerbaar was tegen fysiek geweld, raakte ik opgesloten in mijn eenzaamheid. Als vroeg zelfstandige van 15 jaar koos ik voor de bokssport omdat ik de sterke behoefte had mij te laten gelden. Naarmate ik mij meer in de schijnwerpers bokste, steeg de de angst om te falen. Dit uitte zich als dieptepunt in het ‘blokkeren’ voor het oog van de TV-camera tijdens een nationale wedstrijd.

Tijdens een sportleidersopleiding kreeg ik via het schrijven van een autobiografie inzicht in de oorzaken van mijn faalangst. 

Eenmaal beroepsmatig aan de slag als hypnotherapeut richtte mijn ondersteuning zich aanvankelijk op de begeleiding van sporters. Mijn passie voor ontwikkeling en veranderingsprocessen maakte dat ik mij verder specialiseerde als therapeut, coach en facilitator in gedragsverandering voor teams. 

 

Opleidingen Therapie en Coaching

-Hypnotherapie en NLP eind jaren ’80 geschoold tijdens een 3 jarige beroepsopleiding bij de Stichting Hypno-   en Verbaaltherapie
-Medische Basiskennis gevolgd bij het instituut Conamore
-Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en EMDR  gevolgd bij het Bijscholings Instituut voor Therapeuten
-Persoonlijke Begeleiding Traumatherapie gevolgd bij Phoenix Opleidingen
-Opleiding Non duale Coaching gevolgd bij Lex Zöllner voorheen Move a Mountain

 Als Coach ben ik aangesloten bij de NOBCO.
Vanuit mijn opgebouwde vakkennis- en ervaring put ik uit een breed repertoire aan methoden en technieken. Als mens én professional sta ik voor een respectvolle en integere benadering.

Zie voor een compleet beeld mijn linkedin profiel.   

Praktijk Van Binnen RIJK

De praktijk is gevestigd in Apeldoorn in de wijk Osseveld Oost. De praktijkruimte bestaat uit een zitgedeelte en een gedeelte voor lichaamsgerichte therapie.

praktijkruimte

Contactformulier

Contactformulier voor Van Binnen RIJK

1 + 8 =