Hypnotherapie

Hypnotherapie is een verzamelnaam voor verschillende methoden waarbij de kracht van het onbewuste wordt aangesproken door gebruik te maken van trance. Hypnotherapie is geschikt om problemen en klachten op te lossen, maar ook om meer gebruik te maken van het persoonlijk potentieel. Bij hypnose ervaar je een bepaalde mate van trance. De trance die wordt ervaren loopt van een lichte- tot diepe trance. De trance biedt toegang tot het onderbewustzijn waarin herinneringen liggen, maar ook het persoonlijk potentieel, waarmee de oplossing ligt voor het oplossen van klachten en problemen.

Een lichte trance kun je vergelijken met situaties waarin je je plots bewust word dat je aan het dagdromen bent.  Zoals je wellicht ook herkent dat je volledig verdiept bent in een boek en en je je niet meer bewust bent van de omgeving. Bij een diepere trance kom je in de andere staat van bewustzijn, waarbij je toegang krijgt tot dieper gelegen herinneringen.

Hypnotherapie - Van Binnen Rijk - Utrecht

Behoud controle

Een veel voorkomende veronderstelling bij hypnose is dat je de controle kwijt raakt of dat deze ligt bij degene die je in hypnose brengt. Dat geldt alleen voor hypnose zoals je dat weleens in televisieprogramma’s ziet. Bij therapeutische hypnose houd je volledig de controle over je zelf. Je doet dus niets wat buiten je wil ligt. Ook als je weer uit trance bent, ben je je bewust van hetgeen er is gebeurd.

Wanneer hypnotherapie?

Voorbeelden van klachten waarvan is gebleken dat deze zinvol behandeld kunnen worden met hypnotherapie zijn:

– Faalangst

– Angsten zoals voor hoogte, kleine ruimtes, spinnen etc.

– Traumatische ervaringen

– Stress en (dreigende) burn-out

– Verslavingen

– Rouwverwerking

– Concentratie- en geheugenproblemen

– Depressieve gevoelens

– Eenzaamheid

– Gebrek aan zelfvertrouwen,

– Pijnklachten en slapeloosheid.

Hypnotherapie is voor zowel volwassenen als voor kinderen geschikt.

De eerste sessie zal bestaan uit een intakegesprek.

Neem contact op voor het maken van een afspraak.