Hypnotherapie is een verzamelnaam voor verschillende methoden waarbij trance wordt gebruikt om problemen of klachten op te lossen.  De verschillende methoden hebben gemeenschappelijk dat er gebruik wordt gemaakt van een bepaalde mate van trance. De trance die wordt gekozen loopt van doelgericht dagdromen (lichte trance) tot geconcentreerde diepe ontspanning ( diepere trance) Door de trance kom je in contact met je onderbewustzijn, wat toegang biedt tot je persoonlijke potentieel,waarmee de oplossing ligt voor oplossen van klachten en problemen.
Trance kun je vergelijken met situaties waarin je je plots bewust word dat je aan het dagdromen bent.  Wellicht herken je dat je volledig verdiept bent in een boek, of helemaal op gaat in een film en de realiteit even niet bestaat.

Behoud controle

Een veel voorkomende veronderstelling bij hypnose is dat je de controle kwijt raakt of dat deze ligt bij degene die je hypnotiseert. Bij hypnose houd je volledig de controle over je zelf. Je doet dus niets wat buiten je wil ligt. Ook als je weer uit trance bent, ben je bewust van hetgeen er is gebeurd.

Wanneer hypnotherapie?

Voorbeelden van klachten waarvan is gebleken dat deze zinvol behandeld kunnen worden met hypnotherapie zijn:
– Faalangst
– Angsten zoals voor hoogte, kleine ruimtes, spinnen etc.
– Stress en (dreigende) burn-out
– Verslavingen
– Rouwverwerking
– Concentratie- en geheugenproblemen
– Depressieve gevoelens
– Eenzaamheid
– Gebrek aan zelfvertrouwen,
– Pijnklachten en slapeloosheid.
Hypnotherapie is voor zowel volwassenen als voor kinderen geschikt.
De eerste sessie zal bestaan uit een intakegesprek.
Neem contact op voor het maken van een afspraak.