Wandelcoaching

Bij stress en burnout of zingevingsvraagstukken biedt wandelcoaching veel voordelen. Omdat je lijf in beweging is, komen door fysiologische processen ook mentale processen op gang. Tijdens het wandelen neemt de helderheid van gedachten en gevoelens toe. Het feit dat je in beweging bent en je niet specifiek naar iemand hoeft te kijken, maakt dat je sneller inzicht krijgt in hetgeen wat je belemmert. Wanneer mogelijk vindt de coaching in de natuur plaats. De natuur is een prima plek om te ontkaderen en biedt veel metaforen voor het inzichtelijk krijgen van hetgeen belemmerd.

Hoe werkt het?

Een wandelcoaching duurt gemiddeld 1,5  á 2 uur. Tijdens een intake wordt besproken op welke manier de coaching gaat plaatsvinden. Zo kan het wandelen zelf meer centraal staan, de metaforen die zich aandienen in de natuur of worden korte stukken wandelen afgewisseld met reflecteren en eventueel schrijfopdrachtjes.

Praktisch

De wandelcoaching begint tijdens de wandeling met een inventarisatie van wat er speelt en eindigt met het vaststellen van de opgedane inzichten en concrete actiepunten. Wandelcoachingssessies kunnen ook als  onderdeel worden ingezet in andere coachingtrajecten. Bel of mail mij voor meer informatie of een vrijblijvende telefonische kennismaking.

Van Binnen Rijk - weerbaarheidstraining

Contactformulier

6 + 4 =