Relatietherapietraject

Ervaar je problemen in je relatie en kom je/komen jullie er niet meer uit ?

Wil je weten hoe je een gezonde relatie kunt behouden of herstellen?

Ben je bereid om samen met je partner in je relatie te investeren?

Voor wie is relatietherapie bestemd?

Ieder die moeite heeft met het behouden of opbouwen van een gezonde relatie, heeft baad bij relatietherapie. Of het nu gaat om problemen binnen een huwelijk of een andere relatievorm, relatietherapie is vooral nuttig voor relaties die merken dat hun onderlinge problemen aanhouden en er geen verbetering wordt ervaren.
Het doel van relatietherapie is primair de verstoorde relatie te herstellen en daarna een gezonde en duurzame relatie op te bouwen.

 

Waaruit bestaat de therapie?

Tijdens relatietherapie zal o.a. gewerkt worden aan de communicatiepatronen tussen beide partners, emotionele verbinding en vaardigheden rond verbindende communicatie.
Naast verbale methoden, kan ook gebruik worden gemaakt van lichaamsgerichte methoden. Dit kan helpen om patronen in de relatie te herkennen en om te leren hoe beiden op een gezonde manier kunnen omgaan met emoties en conflicten.
Mocht het noodzakelijk zijn dat één van de partners door stress of trauma onvoldoende het vermogen heeft de therapie aan te gaan, is het verstandig eerst een individueel traject te volgen.

Overweeg je relatietherapie, dan is het van belang dat beiden partners hiervoor open staan. Soms is het handig als beide partners eerst individueel een afspraak maken, voordat er een driegesprek plaats vindt.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over een eventueel traject, vul  dan je gegevens in op het contactformulier.

 

communicatie

Contactformulier

Contactformulier voor Van Binnen RIJK

13 + 10 =